Skip to content

Presentació del llibre Pasqual Maragall i l'Europa Pròxima

22 de maig a les 19:00Categoria ActeCulturaPresentació del llibre Pasqual Maragall i l'Europa PròximaAuditori RBA, Avinguda Diagonal 189, Barcelona

La Fundació Catalunya Europa ha impulsat una nova recerca per analitzar i divulgar el pensament i l’acció de Pasqual Maragall. Aquesta investigació se suma a dues altres ja publicades sobre la seva figura i la seva activitat política, centrant-se aquesta vegada en el seu compromís amb la integració política europea i la seva intensa activitat internacional.

El volum aborda diversos aspectes de la seva vida i carrera, incloent-hi el seu paper com a alcalde durant els Jocs Olímpics i la projecció internacional de Barcelona, així com el seu compromís durant el conflicte dels Balcans, la seva defensa de la diplomàcia de les ciutats i la cooperació descentralitzada al Mediterrani, entre altres. Maragall, com a president del Comitè de les Regions i com a acadèmic a la Università Roma Tre, ha estat un pensador i un líder compromès amb Europa, participant activament en debats i reflexions sobre el futur del continent.

L’obra destaca la capacitat d’anticipació i visió de Maragall, especialment en un context actual marcat per qüestions com el model d’integració europea, l’ampliació de la Unió Europea i el canvi en l’ordre mundial. Les seves idees i accions es revelen no només com a premonitòries, sinó també com a vigents i inspiradores en la cerca de solucions als reptes contemporanis, com la situació a Ucraïna, els conflictes al Pròxim Orient i la crisi humanitària derivada de les polítiques migratòries europees.

Data i horari

Dimecres 22 maig

de 19:00 a 21:00

Ubicació

Auditori RBA

Avinguda Diagonal 189, Barcelona

Organitza

Fundació Catalunya Europa

Preu

Gratuïta, inscripció obligatòria.

Back To Top